Prikupljanje sredstava za operaciju Marina Lozić

Srijeda, 2009-04-08

 

    U sklopu Sajma zdravlja uvijek se održava jedna humanitarna akcija. Povedeni spoznajom i člankom u Glasu Slavonije, od 20. 02. 2009. Godine, odlučili smo se za humanitarnu akciju kojom će se prikupiti novac potreban za operaciju Marina Lozić, učenika 3.c razreda osnovne škole Vladimir Nazor u Vinkovcima. U nastavku prenosimo u cijelosti članak iz Glasa Slavonije od 20. 02. 2009. godine:

    Desetogodišnji Marin Lozić, učenik 3.c razreda OŠ Vladimira Nazora, u Vinkovcima, od rođenja je suočen s velikim zdravstvenim problemima. Uz perinatalni poremećaj, u petoj godini dobio je epilepsiju, a već šest godina je na medikamentima, dok su njegovi epileptični napadi učestali. Ono što bi moglo pomoći ovom veselom dječaku, oparacija je koja se može obaviti u Osijeku ili Zagrebu, a koju, na žalost, ne pokriva HZZO i koja stoji više od 200.000 kuna. "Marin ima svakodnevne napade, a kad su oni teži, završi na intenzivnoj njezi. Operacija bi, kako nam je stručno objašnjeno, zaustavila njegove epileptične napade, a svodi se na ugradnju implantanta koji bi regulirao rad mozga", pojasnila nam je Marinova mama Marica Lozić, koja zbog prirode bolesti mora biti uz Marina.

    Jedini izvor prihoda četveročlane obitelji (Marin ima stariju sestru) jest očeva plaća. Stoga su učenici 3.c razreda na čelu s razrednicom Dunjom Golek, te majkama inicijatoricama akcije Tanjom Markić i Danijelom Geto, pokrenule akciju prikupljanja novca za ovu složenu operaciju. "Budući da su djeca sve ove godine sama skupljala novac za Marinove lijekove, mi smo kao majke odlučile pokrenuti akciju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju, stoga pozivamo sve ljude dobre volje da nas podrže u ovoj akciji.         Znamo da ovaj slučaj nije usamljen, no evo nadamo se da ćemo na ova način barem nešto pokrenuti", rekla nam je Tanja Markić, inače mama Marinove kolegice Tonke koja sjedi do Marina u klupi. "Djeca vole Marina, pomažu mu izvaditi školske knjige, otvoriti mu čokoladu, a i šetaju s njim i paze ga pod odmorom. Također, već su navikli na njegove epileptične napade, pa prve znakove već sama prepoznaju tako da me odmah upozore da mogu zvati Marinove roditelje", kaže razrednica Dunja Golek, dodavši kako je, prošli put kad je Marinu bio loše, cijeli razred došao u posjet ovom omiljenom učeniku 3.c.

    Tijekom našeg posjeta djeca su nam poručila kako je njihova najveća želja da Marin ozdravi, jer ga svi jako vole, dok je Marin sve s velikim interesom promatrao. Njegova mama Marica otkrila nam je kako Marin od svega najviše voli ići u školu, jer je ondje okružen prijateljima, a svaki njegov dolazak iz škole Marin uvijek opiše s rečenicom - bilo je za deset!
    Humanitarna akcija odvijat će se na Sajmu na način da će se predmeti i artikli koji su donirani organizatoru Sajma dati na aukciju uz zabavni program. Osim toga, na Sajmu će biti „sajamski slikari" koji će svoje slike s temama Sajma dati na aukciju. Nadalje, tijekom radionica koje će se održavati na Sajmu izrađivat će se predmeti koji će također proći postupak aukcije, naravno sve uz zabavni program i voditeljstvo Kreše Marića, djelatnika Gradskog muzeja Grada Vinkovaca.

    Na sličan način prikupljana su i sredstva namijenjen kupovini stana u Zagrebu za smještaj roditelja za vrijeme liječenja vinkovačke djece i djece iz Vukovarsko-srijemske županije, koja su oboljela od malignih bolesti. Akciju kupovine stana u Zagrebu pokrenula je i ostvarila Hrvatska žena Vinkovci.

    Uvjereni smo da ćemo i ovaj puta zajedno uspjeti, te pomoći teško bolesnom desetogodišnjem dječaku Marinu Lozić iz Vinkovaca.

 

 

22. Sajam zdravlja

Četvrtak, 10.01.2019

 

Poziv za radionicu: eDozvola – novosti u sustavu i prikaz podataka u ISPU

koja će se održati

dana 20. 04. 2018. godine, od 12.00 do 14.00 sati

u Vinkovcima, u hotelu Slavonija, Duga ulica 1, (VIP-dvorana)  

(broj 9.5 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

 

Poziv za radionicu: Prosystem-sanacija kapilarne vlage

koja će se održati

dana 21. 04. 2018. godine, od 12.30 do 14.00 sati

u Vinkovcima, Poljoprivredni fakultet, H. D. Genschera16e 

(broj 9.6 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

Poziv za radionicuGrad i ja:

Mala škola arhitekture – Prostor i ja

koja će se održati

dana 21. 04. 2018. godine, od 12.30 do 14.00 sati

dvorana Poljoprivrednog fakulteta Vinkovci, H. D. Genschera 16E 

(broj 9.7 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

Skica rasporeda štandova

Najava 22. sajma zdravlja

Program 22. sajma zdravlja

 

Poziv gradonačelnika Ivana Bosančića, mag. oec. / Invitation of the mayor Ivan Bosančić, mag. oec.

Poziv prof. Šogorić, dr. med., nacionalna koordinatorica HMZG / Invitation of prof. Šogorić, dr. med., national coordinator HMZG

Poziv župana Bože Galića, dipl. ing. / Invitation of Mayor of Vukovarsko-srijemska County, Božo Galić

 

Središnja tema: 
Zdravlje, komunikacije, mediji & 
intersektorska suradnja

Središnja tema: 

Zdravlje, komunikacije, mediji &

intersektorska suradnja

 

Karika koja nam nedostaje - Medijska strategija i komunikacija za zdravlje

 

 

Smještaj / Accommodation

 

Hotel Admiral

 

Hotel Villa Lenije

 

Hotel Slavonija

 

Hotel Gem

 

Hostel Kristal

 

Hostel Plus

 

Hotel Kunjevci

 

Hotel Cibalia

 

Hotel Lady-M

 

 

 

VINKOVCI, U vinkovačkom Dječjem vrtiću Bajka u srijedu je održan Eko projektni dan koji predstavlja dio aktivnosti te predškolske ustanove u sklopu stjecanja statusa eko vrtića.


“Zadatak nam je očistiti okoliš, sortirati otpad, zasaditi cvijeće, pokostiti travu u dvorištu našega vrtića, urediti prilaz vrtiću te održati eko radionicu. Sve to činimo u suglasju i podršci s roditeljima te gradskim vlastima i tvrtkama Cvijećarstvo i Nevkoš čiji nam djelatnici pomažu u provedbi aktivnosti”, kazala je ravnateljica Bajke Ana Zulumović.

 

Također je navela kako je Eko projektni dan održan u sklopu 22. Sajma zdravlja koji već više od dva desetljeća promiče zdravi život i projekte vezane uz očuvanje i unaprijeđenje zdravlja i zaštite okološa. 

Iz Bajke očekuju kao bi status eko vrtića mogli dobiti u svibnju. 

 

Podršku sjtecanju statusa eko vrtića koji se provodi u sklopu projekta Udruge Lijepa naša iz Zagreba, daju i vinkovačke gradske vlasti. Po riječima pročelnice za društvene djelatnosti u Gradu Vinkovcima Andeje Vinković Grad Vinkovci aktivan je sudionik projekta stjecanja statusa eko vrtića i škola, a koji je u Vinkovcima do sada stekla jedino Poljoprivredno šumarska škola.

 

Željko Draženović

 

 

 

 

 

Ususret 22. Sajmu zdravlja održane radionice za djelatnike  javne uprave i samouprave

VINKOVCI, U okviru 22. Sajma zdravlja koji se održava od 20. do 22. travnja u Vinkovcima, u vinkovačkom hotelu Gem u srijedu je održana radionica namjenjena medijskoj edukaciji službenika javne uprave I samouprave I javnih ustanova na kojoj su okupljenima o “tajnama” novinarskog zanata te što novinari očekuju od javne uprave govorili dugogodišnji novinari Željko Draženović I Branimir Bradarić iz Udruge za medijsku kulturu, pluralizam I komunikacju Press+.

Ovo je prvo događanje u okviru 22. Sajma zdravlja koji za središnju temu ima “Zdravlje, mediji, komunikacije I intersektorska suradnja”, a kojim želimo educirati službenike I djelatnike javne uprave kako da lakše komuniciraju s medijima I novinarima”, kazala je koordinatorica 22. Sajma zdravlja Mandica Sanković dodajući kako će mediji biti sastavni dio I budućih Sajmova zdravlja jer je riječ o profesiji koja je povezana sa gotovo svim područjima života i bez koje je nemoguće komunicirati s javnosti.

Tijekom trosatne radionice, polaznici su educirani o značaju medija, potrebi veće transparentnosti javne uprave I samouprave u komunikaciji s novinarima, pisanju sažetaka te priopćenja za javnost kao I drugim oblicima komunikacije s medijima.

Uvijek je lijepo kada imate otvorenju suradnju I komunikaciju na relaciji predavač-polaznik, što je bio slučaj I na ovoj radionici čiji su polaznici pokazali veliki interes za stjecanjem novih I unaprijeđenje već postojećih znanja kada je u pitanju komunikacija s javnosti posredovanjem masovnih medija”, kazao je Željko Draženović.

U raspravi, nakon teoretskog I praktičnog dijela, otvorena su brojna pitanja o načinima funkcioniranja medija te prilagodbe javnih službi u načinima pristupa medija, a polaznicima je upućen I poziv da nazoče I radionicama koje će se na temu medija I komunikacija održati I u sklopu 22. Sajma zdravlja koji zajednički organiziraju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija I Hrvatska mreža zdravih gradova uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja.

 

Željko Draženović

 

 

 

 

 


Uklanjanje azbesta

Utorak, 13.02.2018

 

www.vinkovci.hr

www.nevkos.hr

 

 

Obrazac možete popuniti i putem web verzije ovdje

Javni poziv i obrazac u PDF-u

 

Više podataka o otpadu koji sadrži azbest možete naći ovdje


 

 


osmrtnice smrtovnice


Glavni sadržaj Sajam zdravlja Foto galerija Dodatni sadržaj