Prikupljanje sredstava za operaciju Marina Lozić

Srijeda, 2009-04-08

 

    U sklopu Sajma zdravlja uvijek se održava jedna humanitarna akcija. Povedeni spoznajom i člankom u Glasu Slavonije, od 20. 02. 2009. Godine, odlučili smo se za humanitarnu akciju kojom će se prikupiti novac potreban za operaciju Marina Lozić, učenika 3.c razreda osnovne škole Vladimir Nazor u Vinkovcima. U nastavku prenosimo u cijelosti članak iz Glasa Slavonije od 20. 02. 2009. godine:

    Desetogodišnji Marin Lozić, učenik 3.c razreda OŠ Vladimira Nazora, u Vinkovcima, od rođenja je suočen s velikim zdravstvenim problemima. Uz perinatalni poremećaj, u petoj godini dobio je epilepsiju, a već šest godina je na medikamentima, dok su njegovi epileptični napadi učestali. Ono što bi moglo pomoći ovom veselom dječaku, oparacija je koja se može obaviti u Osijeku ili Zagrebu, a koju, na žalost, ne pokriva HZZO i koja stoji više od 200.000 kuna. "Marin ima svakodnevne napade, a kad su oni teži, završi na intenzivnoj njezi. Operacija bi, kako nam je stručno objašnjeno, zaustavila njegove epileptične napade, a svodi se na ugradnju implantanta koji bi regulirao rad mozga", pojasnila nam je Marinova mama Marica Lozić, koja zbog prirode bolesti mora biti uz Marina.

    Jedini izvor prihoda četveročlane obitelji (Marin ima stariju sestru) jest očeva plaća. Stoga su učenici 3.c razreda na čelu s razrednicom Dunjom Golek, te majkama inicijatoricama akcije Tanjom Markić i Danijelom Geto, pokrenule akciju prikupljanja novca za ovu složenu operaciju. "Budući da su djeca sve ove godine sama skupljala novac za Marinove lijekove, mi smo kao majke odlučile pokrenuti akciju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju, stoga pozivamo sve ljude dobre volje da nas podrže u ovoj akciji.         Znamo da ovaj slučaj nije usamljen, no evo nadamo se da ćemo na ova način barem nešto pokrenuti", rekla nam je Tanja Markić, inače mama Marinove kolegice Tonke koja sjedi do Marina u klupi. "Djeca vole Marina, pomažu mu izvaditi školske knjige, otvoriti mu čokoladu, a i šetaju s njim i paze ga pod odmorom. Također, već su navikli na njegove epileptične napade, pa prve znakove već sama prepoznaju tako da me odmah upozore da mogu zvati Marinove roditelje", kaže razrednica Dunja Golek, dodavši kako je, prošli put kad je Marinu bio loše, cijeli razred došao u posjet ovom omiljenom učeniku 3.c.

    Tijekom našeg posjeta djeca su nam poručila kako je njihova najveća želja da Marin ozdravi, jer ga svi jako vole, dok je Marin sve s velikim interesom promatrao. Njegova mama Marica otkrila nam je kako Marin od svega najviše voli ići u školu, jer je ondje okružen prijateljima, a svaki njegov dolazak iz škole Marin uvijek opiše s rečenicom - bilo je za deset!
    Humanitarna akcija odvijat će se na Sajmu na način da će se predmeti i artikli koji su donirani organizatoru Sajma dati na aukciju uz zabavni program. Osim toga, na Sajmu će biti „sajamski slikari" koji će svoje slike s temama Sajma dati na aukciju. Nadalje, tijekom radionica koje će se održavati na Sajmu izrađivat će se predmeti koji će također proći postupak aukcije, naravno sve uz zabavni program i voditeljstvo Kreše Marića, djelatnika Gradskog muzeja Grada Vinkovaca.

    Na sličan način prikupljana su i sredstva namijenjen kupovini stana u Zagrebu za smještaj roditelja za vrijeme liječenja vinkovačke djece i djece iz Vukovarsko-srijemske županije, koja su oboljela od malignih bolesti. Akciju kupovine stana u Zagrebu pokrenula je i ostvarila Hrvatska žena Vinkovci.

    Uvjereni smo da ćemo i ovaj puta zajedno uspjeti, te pomoći teško bolesnom desetogodišnjem dječaku Marinu Lozić iz Vinkovaca.

 

 

Uklanjanje azbesta

Utorak, 13.02.2018

 

www.vinkovci.hr

www.nevkos.hr

 

 

Obrazac možete popuniti i putem web verzije ovdje

Javni poziv i obrazac u PDF-u

 

Više podataka o otpadu koji sadrži azbest možete naći ovdje


21. Sajam zdravlja

Srijeda, 11.10.2017
21. sajam zdravlja, u Vinkovcima, 21.-23. 04. 2017. godine.
Pročitajte više...

20. Sajam zdravlja

Ponedjeljak, 25.04.2016
20. sajam zdravlja, u Vinkovcima, 15.-17. 04. 2016. godine.
Pročitajte više...

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU STRUČNOG USAVRŠAVANJA u POREČU 29. 06. 2015.

Utorak, 09.02.2016
OBAVIJEST O ODRŽAVANJU STRUČNOG USAVRŠAVANJA u POREČU 29. 06. 2015., u sklopu 22. MOTOVUNSKE LJETNE ŠKOLE UNAPREĐENJA ZDRAVLJA
Pročitajte više...

19. Sajam zdravlja

Petak, 17.04.2015
19. sajam zdravlja, u Vinkovcima, 17.-19. 4. 2015. godine. U svrhu izdavanja potvrdnice za stručno usavršavanje, obvezno popuniti e prijavu...
Pročitajte više...Glavni sadržaj Sajam zdravlja Foto galerija Dodatni sadržaj