Izvješće o 13. Sajmu zdravlja u Vinkovcima

Srijeda, 2009-04-22

Sukladno Zaključku poglavarstva Grada Vinkovaca Klasa: 500-01/01-08/01, Ur. br: 2188/01-02-08-1, od 23. prosinca 2008. godine, izvršene su sljedeće aktivnosti oko pripreme 13. Sajma zdravlja, koji će biti održan od 24. do 26. 04. 2009. godine u Vinkovcima:

 

Pokrovitelj:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA I SOCIJALNE SKRBI

 

Medijski pokrovitelji:

Vinkovačka televizija, Vinkovački list


Organizatori:

Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatska mreža zdravih gradova

 

Partneri: Zadarska županija, Grad Zadar i Grad Biograd na moru.

Potpisan je Sporazum o partnerstvu i suradnji između Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Zadarske županije i Grada Zadra. Ovim partnerstvom želi se pokazati inovativni pristup Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Zadarske županije, Grada Zadra i Grada Biograda na Moru, u implementaciji projekta Zdravi grad i Zdrava županija, Hrvatske mreže Zdravih gradova. Isto tako, ovim partnerstvom želi se ostvariti bolja suradnja, timova Zdravi grad i Zdrava županija, te ostalih sudionika projekta. Ovo partnerstvo ne isključuje nove opcije suradnje između Zadarske županije, Grada Zadra, Grada Biograda na Moru, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca.

 

Vrednovani skupovi u okviru cjeloživotnog obrazovanja:

1. Hrvatska komora medicinskih sestara: Nasilje

2. Agencija za odgoj i obrazovanje: Nasilje i zaštita mentalnog zdravlja

3. Ministarstvo regionalnog razvoja, šumskog i vodnog gospodarstva i Šumarske savjetodavne službe: Šuma je zdravlje - Pravilima do zdravlja

4. Energetski institut Hrvoje Požar, Grad Vinkovci i DAGIT Vinkovci: GREEN BUILDING

5. Hrvatska gospodarska komora i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost: Korištenje financijskih sredstava Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti

 

Međunarodni stručni skupovi (vrednovani):

6. 1) 3. Festival bibliobusa;

7. 2) 9. Okrugli stol o pokretnim knjižnicama

8. 3) Seminar Hrvatskog saveza za terapijsko jahanje: Terapijsko jahanje

 

Državno natjecanje (vrednovano):

9. 1) Hrvatski kuharski kup V. Zlatna jabuka, 23.-24. 2009.

 

Regionalno natjecanje (vrednovano):

10. 1) Regionalno natjecanje motornih zmajeva za kvalifikacije za državno i međunarodno natjecanje u Mađarskoj

 

Akcija: DRVO JE PRVO!

Akcija Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Hrvatskih šuma - jačanja konkurentnosti hrvatskih prerađivača drva

 

Zbirni prikaz aktivnosti na 13. Sajmu zdravlja u Vinkovcima

U okviru sajma bit će održana, prema programu,:

1 sjednica, 2 foruma, 2 okrugla stola, 5 tuzemnih vrednovanih stručnih skupova, 3 međunarodna vrednovana stručna skupa, 1 državno natjecanje, 26 radionica, 1 gospodarska akcija DRVO JE PRVO, 6 filmskih projekcija dječjeg filmskog i videostvaralaštva, 1 biciklijada, 1 planinarska šetnja, 1 regionalno natjecanje motornih zmajeva za kvalifikacije za državno i međunarodno natjecanje i panoramski let; 2 športska takmičenja (tenis i boćanje), 1 festival, 1 humanitarna akcija; 1 zajednički ručak za sve sudionike, 1 zajednička večera za sve sudionike,

ukupno 56 aktivnosti (nisu uključeni manji nastupi na sajamskoj pozornici i sajamskoj učionici).

 

  1. prijavljena su 71 predavanja
  2. 127 izlagača na štandovima
  3. ukupno sudjeluje 546 evidentiranih osoba (predavači, sudionici vrednovanih predavanja i aktivnosti prijavljeni putem prijava, izlagači na štandovima, ...)
  4. predstavnici BIH, Slovenije i Mađarske (zbornik će imati radove na izvornim jezicima i pripadajući prijevod)

Publikacije 13. Sajma zdravlja

U okviru 13. Sajma zdravlja izdane su sljedeće publikacije:

1) Program,

2) Zbornik i izvješća sa sajma,

3) časopis na CD-u: Urbanizam, turizam, zdravlje - partnerstvo bez alternative i

4) Razbibriga - sajamski priručnik za dobro raspoloženje.

 

Donatori

Donatori 13. Sajma zdravlja jesu: Eurotenda, d.o.o. Vinkovci; Hrvatske telekomunikacije; Komunalije Hrgovčić, d.o.o. Županja; Cvjećarstvo, d.o.o. Vinkovci; Gelato, d.o.o. Vinkovci; Energetski institut Hrvoje Požar, Zagreb; DESIGNE STUDIO D, Cerić, Srebrenka Takšić, Vinkovci, Amadeus, d.o.o., Vinkovci.

 

web stranica

Izrađena je web stranica projekta Vinkovci - Zdravi grad: www.vinkovci-zdravigrad.com. Na stranici su objavljivane vijesti o tijeku organizacije 13. sajma zdravlja, te sve novosti o projektu Vinkovci - Zdravi grad. Web stranicu donirala je tvrtka DESIGNE STUDIO D iz Cerića.

 

Radni tim Organizacijskog odbora 13. Sajma zdravlja

Radni tim Organizacijskog odbora 13. Sajma zdravlja, odradio je sve aktivnosti za pripremu 13. sajma zdravlja, što uključuje pripremu programa i zbornika za tisak. U radnom timu Organizacijskog odbora 13. sajma zdravlja bili su: Mandica Sanković, Ivana Panić, Jasmina Džankić, Krunoslav Kregar, Ivan Begović. U realizaciji Sajma radnom timu su se pridružili: Darija Fijačko, Ivan Gale, Domagoj Šikić, Matej Šuker, Danijel Erceg.

 

 

22. Sajam zdravlja

Četvrtak, 10.01.2019

 

Poziv za radionicu: eDozvola – novosti u sustavu i prikaz podataka u ISPU

koja će se održati

dana 20. 04. 2018. godine, od 12.00 do 14.00 sati

u Vinkovcima, u hotelu Slavonija, Duga ulica 1, (VIP-dvorana)  

(broj 9.5 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

 

Poziv za radionicu: Prosystem-sanacija kapilarne vlage

koja će se održati

dana 21. 04. 2018. godine, od 12.30 do 14.00 sati

u Vinkovcima, Poljoprivredni fakultet, H. D. Genschera16e 

(broj 9.6 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

Poziv za radionicuGrad i ja:

Mala škola arhitekture – Prostor i ja

koja će se održati

dana 21. 04. 2018. godine, od 12.30 do 14.00 sati

dvorana Poljoprivrednog fakulteta Vinkovci, H. D. Genschera 16E 

(broj 9.7 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

Skica rasporeda štandova

Najava 22. sajma zdravlja

Program 22. sajma zdravlja

 

Poziv gradonačelnika Ivana Bosančića, mag. oec. / Invitation of the mayor Ivan Bosančić, mag. oec.

Poziv prof. Šogorić, dr. med., nacionalna koordinatorica HMZG / Invitation of prof. Šogorić, dr. med., national coordinator HMZG

Poziv župana Bože Galića, dipl. ing. / Invitation of Mayor of Vukovarsko-srijemska County, Božo Galić

 

Središnja tema: 
Zdravlje, komunikacije, mediji & 
intersektorska suradnja

Središnja tema: 

Zdravlje, komunikacije, mediji &

intersektorska suradnja

 

Karika koja nam nedostaje - Medijska strategija i komunikacija za zdravlje

 

 

Smještaj / Accommodation

 

Hotel Admiral

 

Hotel Villa Lenije

 

Hotel Slavonija

 

Hotel Gem

 

Hostel Kristal

 

Hostel Plus

 

Hotel Kunjevci

 

Hotel Cibalia

 

Hotel Lady-M

 

 

 

VINKOVCI, U vinkovačkom Dječjem vrtiću Bajka u srijedu je održan Eko projektni dan koji predstavlja dio aktivnosti te predškolske ustanove u sklopu stjecanja statusa eko vrtića.


“Zadatak nam je očistiti okoliš, sortirati otpad, zasaditi cvijeće, pokostiti travu u dvorištu našega vrtića, urediti prilaz vrtiću te održati eko radionicu. Sve to činimo u suglasju i podršci s roditeljima te gradskim vlastima i tvrtkama Cvijećarstvo i Nevkoš čiji nam djelatnici pomažu u provedbi aktivnosti”, kazala je ravnateljica Bajke Ana Zulumović.

 

Također je navela kako je Eko projektni dan održan u sklopu 22. Sajma zdravlja koji već više od dva desetljeća promiče zdravi život i projekte vezane uz očuvanje i unaprijeđenje zdravlja i zaštite okološa. 

Iz Bajke očekuju kao bi status eko vrtića mogli dobiti u svibnju. 

 

Podršku sjtecanju statusa eko vrtića koji se provodi u sklopu projekta Udruge Lijepa naša iz Zagreba, daju i vinkovačke gradske vlasti. Po riječima pročelnice za društvene djelatnosti u Gradu Vinkovcima Andeje Vinković Grad Vinkovci aktivan je sudionik projekta stjecanja statusa eko vrtića i škola, a koji je u Vinkovcima do sada stekla jedino Poljoprivredno šumarska škola.

 

Željko Draženović

 

 

 

 

 

Ususret 22. Sajmu zdravlja održane radionice za djelatnike  javne uprave i samouprave

VINKOVCI, U okviru 22. Sajma zdravlja koji se održava od 20. do 22. travnja u Vinkovcima, u vinkovačkom hotelu Gem u srijedu je održana radionica namjenjena medijskoj edukaciji službenika javne uprave I samouprave I javnih ustanova na kojoj su okupljenima o “tajnama” novinarskog zanata te što novinari očekuju od javne uprave govorili dugogodišnji novinari Željko Draženović I Branimir Bradarić iz Udruge za medijsku kulturu, pluralizam I komunikacju Press+.

Ovo je prvo događanje u okviru 22. Sajma zdravlja koji za središnju temu ima “Zdravlje, mediji, komunikacije I intersektorska suradnja”, a kojim želimo educirati službenike I djelatnike javne uprave kako da lakše komuniciraju s medijima I novinarima”, kazala je koordinatorica 22. Sajma zdravlja Mandica Sanković dodajući kako će mediji biti sastavni dio I budućih Sajmova zdravlja jer je riječ o profesiji koja je povezana sa gotovo svim područjima života i bez koje je nemoguće komunicirati s javnosti.

Tijekom trosatne radionice, polaznici su educirani o značaju medija, potrebi veće transparentnosti javne uprave I samouprave u komunikaciji s novinarima, pisanju sažetaka te priopćenja za javnost kao I drugim oblicima komunikacije s medijima.

Uvijek je lijepo kada imate otvorenju suradnju I komunikaciju na relaciji predavač-polaznik, što je bio slučaj I na ovoj radionici čiji su polaznici pokazali veliki interes za stjecanjem novih I unaprijeđenje već postojećih znanja kada je u pitanju komunikacija s javnosti posredovanjem masovnih medija”, kazao je Željko Draženović.

U raspravi, nakon teoretskog I praktičnog dijela, otvorena su brojna pitanja o načinima funkcioniranja medija te prilagodbe javnih službi u načinima pristupa medija, a polaznicima je upućen I poziv da nazoče I radionicama koje će se na temu medija I komunikacija održati I u sklopu 22. Sajma zdravlja koji zajednički organiziraju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija I Hrvatska mreža zdravih gradova uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja.

 

Željko Draženović

 

 

 

 

 


Uklanjanje azbesta

Utorak, 13.02.2018

 

www.vinkovci.hr

www.nevkos.hr

 

 

Obrazac možete popuniti i putem web verzije ovdje

Javni poziv i obrazac u PDF-u

 

Više podataka o otpadu koji sadrži azbest možete naći ovdje


 

 


osmrtnice smrtovnice


Glavni sadržaj Sajam zdravlja Foto galerija Dodatni sadržaj