Stručni skup Bosut - rijeka koja spaja

Petak, 2010-04-02

U okviru programa 14. sajma zdravlja, koji će se održati u Vinkovcima od 23. do 25. 04. 2010. godine, održat će se i 1. stručni skup o Bosutu. Specifičnost ovoga stručnog skupa jeste, što će na isti biti pozvani predstavnici svih jedinica lokalnih uprava iz RH, kroz koje protječe rijeka Bosut, te svi poslovni subjekti čije se područje rada veže za obale i vode Bosuta, te fizički subjekti (nevladine udruge, zeleni, Priroda,...).

 

Ciljevi stručnog skupa jesu:

1.      omogućiti međusobno upoznavanje svih subjekata koji utječu na bilo koji način na život rijeke koja ih spaja,

2.      zajedničkim radom utjecati na poboljšanje kvalitete života rijeke Bosut,

3.      razrada metodologije za provedbu ispitivanja o stanju kvalitete vode Bosuta i ekološkom stanju obala Bosuta, bosutskih pritoka i gravitirajućih kanala čije se vode slijevaju u Bosut,

4.      prijedlog osnovnih mjera za poboljšanje kvalitete vode i okoliša na cijelom toku Bosuta

(detaljniju razradu moguće je kvalitetno napraviti nakon provedenih ispitivanja stanja vode, ekosustava i okoliša od izvorišta do brane kod Lipovca),

5.      uvođenje kontrole i registra s konkretnim pokazateljima o korištenju vode Bosuta u svrhu navodnjavanja oranica i drugih vidova eksploatacije Bosuta,

6.      pripreme za aktivnosti za preveniranje ljetnog zijeva ribe u Bosutu, te

7.      Bosut kao prirodno bogatstvo i fenomen, u skladu s pravilima održivog razvitka, staviti u funkciju gospodarskog i turističkog razvitka. U tom smislu, otvaraju se mogućnosti razvitka dodatnih športsko turističkih sadržaja uz obale rijeke Bosut, kao što su: šetnice, trim i cross staze, orijentacijsko trčanje, Bosutski maraton, biatlon i triatlon natjecanja (razne utrke), kajak kanu regata, biciklističkih staza, konjičkih ruta, off road tour uz Bosut, brodskih turističkih ruta (dobar primjer prakse Općine Nijemci...), odmorišta. Sve navedeno otvara intersektorsku suradnju (JLS, Policija u zajednici, kineziolozi, ...), razvija projekt Zdravih gradova, općina i županija kao i projekt Gradova i općina prijatelja djece, unapređuje sigurnost zajednice i suradnju istovrsnih institucija, upotpunjuje turističku ponudu i kvalitetu života tijekom cijele godine i svih godišnjih doba.

 

Sastanak će se održati 23. 04. (petak) 2010. godine, u 15.00 sati, u

Vinkovcima, ŠRC Lenije, Poljoprivredni fakultet, H. D. Genschera 16.

 

Dnevni red sastanka:

 

1.      Bosut - rijeka koja spaja

2.      Projekcija filma o Bosutu, mr. sc. Vladimir Ćirić, prof. (Ribe umiru zijevajući,..)

3.      Rijeka Bosut u razvojnim programima Hrvatskih voda

4.      Kratka izvješća o stanju rijeke Bosut u pojedinim JLS - stanje voda, korita i obala Bosuta

5.      kineziolozi

6.      „Zimski zijev" ribe u Bosutu u Vinkovcima - izvješće o rezultatima analize

7.      Rasprava

8.      Mjere za prevenciju „ljetnog zijeva" ribe u Bosutu i poboljšanje stanja

9.      Razno.

 

 

 

 

22. Sajam zdravlja

Četvrtak, 10.01.2019

 

Poziv za radionicu: eDozvola – novosti u sustavu i prikaz podataka u ISPU

koja će se održati

dana 20. 04. 2018. godine, od 12.00 do 14.00 sati

u Vinkovcima, u hotelu Slavonija, Duga ulica 1, (VIP-dvorana)  

(broj 9.5 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

 

Poziv za radionicu: Prosystem-sanacija kapilarne vlage

koja će se održati

dana 21. 04. 2018. godine, od 12.30 do 14.00 sati

u Vinkovcima, Poljoprivredni fakultet, H. D. Genschera16e 

(broj 9.6 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

Poziv za radionicuGrad i ja:

Mala škola arhitekture – Prostor i ja

koja će se održati

dana 21. 04. 2018. godine, od 12.30 do 14.00 sati

dvorana Poljoprivrednog fakulteta Vinkovci, H. D. Genschera 16E 

(broj 9.7 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

Skica rasporeda štandova

Najava 22. sajma zdravlja

Program 22. sajma zdravlja

 

Poziv gradonačelnika Ivana Bosančića, mag. oec. / Invitation of the mayor Ivan Bosančić, mag. oec.

Poziv prof. Šogorić, dr. med., nacionalna koordinatorica HMZG / Invitation of prof. Šogorić, dr. med., national coordinator HMZG

Poziv župana Bože Galića, dipl. ing. / Invitation of Mayor of Vukovarsko-srijemska County, Božo Galić

 

Središnja tema: 
Zdravlje, komunikacije, mediji & 
intersektorska suradnja

Središnja tema: 

Zdravlje, komunikacije, mediji &

intersektorska suradnja

 

Karika koja nam nedostaje - Medijska strategija i komunikacija za zdravlje

 

 

Smještaj / Accommodation

 

Hotel Admiral

 

Hotel Villa Lenije

 

Hotel Slavonija

 

Hotel Gem

 

Hostel Kristal

 

Hostel Plus

 

Hotel Kunjevci

 

Hotel Cibalia

 

Hotel Lady-M

 

 

 

VINKOVCI, U vinkovačkom Dječjem vrtiću Bajka u srijedu je održan Eko projektni dan koji predstavlja dio aktivnosti te predškolske ustanove u sklopu stjecanja statusa eko vrtića.


“Zadatak nam je očistiti okoliš, sortirati otpad, zasaditi cvijeće, pokostiti travu u dvorištu našega vrtića, urediti prilaz vrtiću te održati eko radionicu. Sve to činimo u suglasju i podršci s roditeljima te gradskim vlastima i tvrtkama Cvijećarstvo i Nevkoš čiji nam djelatnici pomažu u provedbi aktivnosti”, kazala je ravnateljica Bajke Ana Zulumović.

 

Također je navela kako je Eko projektni dan održan u sklopu 22. Sajma zdravlja koji već više od dva desetljeća promiče zdravi život i projekte vezane uz očuvanje i unaprijeđenje zdravlja i zaštite okološa. 

Iz Bajke očekuju kao bi status eko vrtića mogli dobiti u svibnju. 

 

Podršku sjtecanju statusa eko vrtića koji se provodi u sklopu projekta Udruge Lijepa naša iz Zagreba, daju i vinkovačke gradske vlasti. Po riječima pročelnice za društvene djelatnosti u Gradu Vinkovcima Andeje Vinković Grad Vinkovci aktivan je sudionik projekta stjecanja statusa eko vrtića i škola, a koji je u Vinkovcima do sada stekla jedino Poljoprivredno šumarska škola.

 

Željko Draženović

 

 

 

 

 

Ususret 22. Sajmu zdravlja održane radionice za djelatnike  javne uprave i samouprave

VINKOVCI, U okviru 22. Sajma zdravlja koji se održava od 20. do 22. travnja u Vinkovcima, u vinkovačkom hotelu Gem u srijedu je održana radionica namjenjena medijskoj edukaciji službenika javne uprave I samouprave I javnih ustanova na kojoj su okupljenima o “tajnama” novinarskog zanata te što novinari očekuju od javne uprave govorili dugogodišnji novinari Željko Draženović I Branimir Bradarić iz Udruge za medijsku kulturu, pluralizam I komunikacju Press+.

Ovo je prvo događanje u okviru 22. Sajma zdravlja koji za središnju temu ima “Zdravlje, mediji, komunikacije I intersektorska suradnja”, a kojim želimo educirati službenike I djelatnike javne uprave kako da lakše komuniciraju s medijima I novinarima”, kazala je koordinatorica 22. Sajma zdravlja Mandica Sanković dodajući kako će mediji biti sastavni dio I budućih Sajmova zdravlja jer je riječ o profesiji koja je povezana sa gotovo svim područjima života i bez koje je nemoguće komunicirati s javnosti.

Tijekom trosatne radionice, polaznici su educirani o značaju medija, potrebi veće transparentnosti javne uprave I samouprave u komunikaciji s novinarima, pisanju sažetaka te priopćenja za javnost kao I drugim oblicima komunikacije s medijima.

Uvijek je lijepo kada imate otvorenju suradnju I komunikaciju na relaciji predavač-polaznik, što je bio slučaj I na ovoj radionici čiji su polaznici pokazali veliki interes za stjecanjem novih I unaprijeđenje već postojećih znanja kada je u pitanju komunikacija s javnosti posredovanjem masovnih medija”, kazao je Željko Draženović.

U raspravi, nakon teoretskog I praktičnog dijela, otvorena su brojna pitanja o načinima funkcioniranja medija te prilagodbe javnih službi u načinima pristupa medija, a polaznicima je upućen I poziv da nazoče I radionicama koje će se na temu medija I komunikacija održati I u sklopu 22. Sajma zdravlja koji zajednički organiziraju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija I Hrvatska mreža zdravih gradova uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja.

 

Željko Draženović

 

 

 

 

 


Uklanjanje azbesta

Utorak, 13.02.2018

 

www.vinkovci.hr

www.nevkos.hr

 

 

Obrazac možete popuniti i putem web verzije ovdje

Javni poziv i obrazac u PDF-u

 

Više podataka o otpadu koji sadrži azbest možete naći ovdje


 

 


osmrtnice smrtovnice


Glavni sadržaj Sajam zdravlja Foto galerija Dodatni sadržaj