Biti samohrani roditelj u Hrvatskoj danas

Ponedjeljak, 2011-04-04

Biti samohrani roditelj u Hrvatskoj danas

 

U teškim vremenima, sadašnjem posebno, u duhu je poslanja Mreže otvarati teške i bolne teme čijim adresiranjem zajednički možemo doprinijeti jačanju socijalnih mreža i osnaživanju društvene podrške posebno ranjivim skupinama našeg stanovništva. Opredjeljenje je Predsjedništva i članova Mreže da u 2011. godini posebno naglasimo potrebe naših obitelji, naročito jedno-roditeljskih koje (prema nizu do sada objavljenih međunarodnih studija) predstavljaju grupu izrazito izloženu riziku od siromaštva.

    Naše okupljanje tijekom Foruma zdravih gradova u Vinkovcima na Sajmu zdravlja prvo je u nizu okupljanja gradova koji će aktivno sudjelovati u provođenju istraživanja „Biti samohrani roditelj u Hrvatskoj danas“. Cilj je ovog, akcijskog istraživanja prepoznati specifične potrebe jedno-roditeljskih obitelji te razviti učinkovite programe pomoći i podrške na lokalnoj razini kojima će se prepoznatim potrebama udovoljiti. 

 

    Druga stepenica logični je nastavak tijekom kojeg istraživanjem (metodama kvalitativno analitičkog pristupa i svrhovitog uzorkovanja) stječemo „dublji“, osobniji uvid u potrebe  obitelji. Istovremeno radi se pretraživanje literature i prikupljaju domaća i tuđa iskustva tzv.  „na dokazima temeljeni“ uspješni modeli intervencija.

 

   Treća stepenica je implementacija – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica da adekvatno skrbe o prepoznatim potrebama jedno-roditeljskih obitelji. U tom se djelu istraživanja pruža pomoć lokalnim zajednicama da uvedu preporučene (na dokazima temeljene) programe jačanja podrške obiteljima i na kraju se izvrši njihova evaluacija (rezultati, učinak).     

 

            Predstavnici gradova JLS, također će izvijestiti o stanju (socio-ekonomski status) jednoroditeljskih obitelji u svojim zajednicama i prikazati iskustva u postojećim programima kojima se adresiraju njihove potrebe.

 

Forum zdravih gradova i tema Biti samohran roditelj u Hrvatskoj danas, održat će se dana

 

16. 04. 2011. godine, u Vinkovcima,

H. D. Genschera 16 d, na Poljoprivrednom fakultetu, u 10.00 sati.

 

Uklanjanje azbesta

Utorak, 13.02.2018

 

www.vinkovci.hr

www.nevkos.hr

 

 

Obrazac možete popuniti i putem web verzije ovdje

Javni poziv i obrazac u PDF-u

 

Više podataka o otpadu koji sadrži azbest možete naći ovdje


21. Sajam zdravlja

Srijeda, 11.10.2017
21. sajam zdravlja, u Vinkovcima, 21.-23. 04. 2017. godine.
Pročitajte više...

20. Sajam zdravlja

Ponedjeljak, 25.04.2016
20. sajam zdravlja, u Vinkovcima, 15.-17. 04. 2016. godine.
Pročitajte više...

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU STRUČNOG USAVRŠAVANJA u POREČU 29. 06. 2015.

Utorak, 09.02.2016
OBAVIJEST O ODRŽAVANJU STRUČNOG USAVRŠAVANJA u POREČU 29. 06. 2015., u sklopu 22. MOTOVUNSKE LJETNE ŠKOLE UNAPREĐENJA ZDRAVLJA
Pročitajte više...

19. Sajam zdravlja

Petak, 17.04.2015
19. sajam zdravlja, u Vinkovcima, 17.-19. 4. 2015. godine. U svrhu izdavanja potvrdnice za stručno usavršavanje, obvezno popuniti e prijavu...
Pročitajte više...Glavni sadržaj Sajam zdravlja Foto galerija Dodatni sadržaj