Hrvatski kuharski kup 8. ''Zlatna jabuka'' održava se i ove godine u sklopu 16.''Sajma zdravlja '' od 19.-20. travnja u restoranu ''Barun Trenk'', ali kao zasebna cjelina , a na nju dolaze kuhari iz najeminentnijih restorana i hotela Hrvatske, koji se rado odazivaju i natječu za ''Kristalnu kuhaču''.
Predsjednik Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije Jozo Gale, između ostalog je rekao:
-Odazivaju se jer znaju da dolaze na najbolje organizirani gastro-fest u Hrvatskoj, po programu i sadržaju u dvodnevnom druženju, te sa najvećim brojem kvalitetnih kuhara natjecatelja.Ove godine se očekuje oko 15-20 ekipa natjecatelja, koji će svojim kreacijama, inovativnošću stvarati umjetnička djela na zadanu temu od namirnica bogate kulture flore i faune Slavonije i Srijema što će činiti poslastice za oči i dušu, a sve to pod budnim očima istaknuti i priznati sudaca koji sude pri WACS-u(evropska kuharska organizacija), istaknuo je Gale.
Natjecanje se vrši u 3 kategorije na zadane teme- u prilogu teme i propozicije.
Zahvaljujući suvremeno opremljenoj kuhinji i slastičarni restorana „Barun Trenk“ održat će se i popratna događanja –već spomenuti slastičari koji će pokazati makro-biološki značaj u slastičarstvu kao što će se održati i seminar iz slastičarstva sa novim trendovima u toj struci, koji će nam na samom 16. Sajmu zdravlja i prezentirati jedan dio te tehnike- ukrašavajući torte pred publikom!
Na kraju iz Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije pozivaju sve da promotivnoj od 160 kuna kupe ulaznicu za svečanu večeru na kojoj će moći kušati sva pripremljena jela.
Program VIII. Zlatne Jabuke
-19.04.2012.
Do 12:0h - Dolazak i smještaj svih sudionika
13:00-19.00 h - Odlazak Sa kočijama i ukrašenim zaprežnim kolima u Etno stilu, kao i na konjima ka druženju na
salaš „TENA“-Boso- „DOMJENAK ZAHVALE“, kao i usputno Turističko razgledavanje grada VK
19.30h - Sastanak sa natjecateljima – primanje receptura, podjela brojeva te upute o radu
19.40-24 h - Rad u kuhinji
20.04.2012.
06:00 h - Rad u kuhinji
12:00 h - Ocjenjivanje tanjura glavnog toplog jela
16:00 h - Ocjenjivanje A kategorije – hladna plata
17:00 h - Ocjenjivanje C kategorije – Dessert
20:00 h - Ocjenjivanje Toplih kupki
20.04.2012. --- SVEČANA VEČERA SA PROGLAŠENJEM POBJEDNIKA 8. ZLATNE JABUKE
od 19:30-20:00h - Doček gostiju uz : - TS „Tambura band“
- Degustacija voćnih rakija- uz prisutnost i služenje ROMKINJA
20:00 h - Glasnik (Krešo Marić) uz pratnju ROMKINJA najavljuje početak 8. ZLATNE JABUKE
20:05h - Uvodne riječi voditeljice gđice RENATE KATAVIĆ (STV)
20:10h - TS „Tambura band“ pjevaju 2 glazbena broja
20:15 h - Pozdravne riječi
- domaćin – organizator-predsjednik Udruge kuhara VSŽ; Jozo Gale
- predsjednik HKS g. Damir Crleni
- gradonačelnik Dr. g. MLADEN KARLIĆ
- Župan Vukovarsko-Srijemske županije g. BOŽO GALIĆ- otvara 8. ZLATNU JABUKU
20:30 h - Plesna koreografija- iznenađenje večeri
20:40 h - Predstavljanje svih sudionika – natjecatelja i dodjela priznanja uz prikladne poklone
20:50 h - Full Band – pjevaju pjesmu „Zlatna Jabuka“
21:00 h - Proglašenje pobjednika u A kategoriji – Hladna Plata i degustacija na Bife (Švedskim) stolovima
21:10h -AUKCIJA HLADNOG PLADNJA za 12 osoba
21:15 h - Početak prodaje tombole
21:45 h - Proglašenje pobjednika u B kategoriji: Glavno toplo jelo
21:30h - Modne revije -Radna odjeća- ugostiteljska; HEMCO Đakovo
21:55h - AUKCIJA GLAVNO TOPLO JELO- za 12 osoba
22:20 h - Proglašenje pobjednika u C kategoriji: Dessert i degustacija istih
22:25h - AUKCIJA SLAKOG JELA –najbolje ocjenjenog od ŽIRIA HKS-a
22:45 h - Proglašenje ukupnog pobjednika VIII ZLATNE JABUKE
- Dodjela zahvalnica glavnim sponzorima
|
Medijski pokrovitelji |
Glavni sadržaj | Sajam zdravlja | Foto galerija | Dodatni sadržaj |