20. Sajam zdravlja

Ponedjeljak, 2016-04-25

 

PRIJAVNICA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE

 

PROGRAM 20. SAJMA ZDRAVLJA

 

Prijavnica za predavanja i radionice (doc)

Prijavnica za predavanja i radionice (pdf)

 

Registration form (doc)

Registration from (pdf)

 

Prijavnica, cjenik, pravilnik i raspored za štandove (doc)

Prijavnica, cjenik, pravilnik i raspored za štandove (pdf)


Raspored štandova (pdf)

 

                 Poštovani,


Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatska mreža zdravih gradova, HMZG, već tradicionalno organiziraju Sajam zdravlja u Vinkovcima i ove 2016. godine. Sajam zdravlja je jedna od tri najvažnije središnje manifestacije HMZG.


              Središnja tema 20. sajma zdravlja je: Iskustva implementacije strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, Strategija.

 

              Ovom temom želimo povezivati sve ključne dionike: urbaniste i arhitekate (s prilagodbom prostora), sustava obrazovanja (na svim razinama), zapošljavanja, zdravstva, socijalne skrbi, rekreacije te nevladinog sektora i svih razina uprave.


              Tematski će biti povezani i već tradicionalni Forum zdravih gradova i Forum invalidia.

 

             Središnja tema pruža mogućnost suradnje s velikim brojem resornih Ministarstava, gospodarskim sektorom te velikim brojem institucija i nevladinog sektora. Ova tema je okosnica kako edukacijskog tako i radioničkog i izložbeno prodajnog dijela 20. sajma zdravlja.


                Forum Zdravih gradova i županija i Forum invalida analizirat će kako je implementirana Strategija – s osvrtom na ono što još nije odrađeno!


                Pozivamo sve dionke Sajma zdravlja, stručnjake i zainteresirane da u okviru svojih tema daju svoja iskustva vezano uz Strategiju, kao što su: sigurnost, zdravo urbano planiranje, obrazovanje, hrana, razvojne agencije – zapošljavanje itd.


                S poštovanjem,


                Nacionalna koordinatorica

Hrvatske mreže zdravih gradova:

prof. dr. sc. Selma Šogorić, dr. med.

 

 

 

DAGIT VINKOVCI

P O Z I V

 

 

Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska mreža zdravih gradova, Radna skupina za praćenje implementacije ciljeva iz dokumenta ApolitikA i DAGIT Vinkovci, u sklopu 20. sajma zdravlja u Vinkovcima, organiziraju besplatni bodovani stručni skup:

 

ApolitikA i javni zahvati u prostoru- pristupačnost

Arhitektonske politike Republike Hrvatske 2013-2020,

Nacionalne smjernice za vrsnoću i kulturu građenja.

 

Stručni skup će se održati u Vinkovcima 15. travnja 2016. godine u hotelu Slavonija, Duga ulica 1, s početkom u 15.30 sati.

 

Sudjelovanjem na ovom stručnom skupu ostvaruju se bez kotizacije 4 boda iz regulative prema Programu stručnog usavršavanja.

 

Budući je broj sudionika ograničen, ljubazno Vas molimo ispunite prijavu u nastavku na stranici 2. U nastavku se nalazi i detaljan program.

Sve dodatne informacije možete pročitati u nastavku ovoga poziva te na:

www.dagit-vk.hr i www.zdravi-grad.vinkovci.hr

 

Molimo članove Društva da se odazovu pozivu i sudjeluju u radu stručnog skupa!

 

U Vinkovcima, 09. travnja 2016. godine

 

Organizacijski odbor 20. sajma zdravlja

DAGIT - PRIJAVNICA ZA SLUŠATELJA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE za građevinare: ApolitikA i javni zahvati u prostoru - pristupačnost

Sudjelovanje na informativno – edukativnom modulu je bez kotizacije!

 

 

 

 

PREDMET: 20. sajam zdravlja u Vinkovcima, 15.-17. 04. 2016.

Bolnica za medvjediće

- interaktivna radionica za djecu do 12 godina

- poziv za sudjelovanje, dostavlja se

 

Poštovani,

 

posebno vas pozivamo da sudjelujete na inretaktivnoj radionici “Bolnica za medvjediće” koja će se održavati u sklopu 20. sajma zdravlja

od 15. do 17. travnja 2016. godine, u Vinkovcima,

dvorana Barun Trenk, H. D. Genschera 22b.

            Europska medicinska studentska asocijacija (EMSA) i Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora (SSHLZ) organiziraju “Bolnicu za medvjediće” i brojni suorganizatori s područja grada Vinkovaca.

            Projekt „Bolnica za medvjediće“ nastao je u Švedskoj s ciljem smanjivanja straha kod djece od odlaska k liječniku. Radi se o modelu bolnice u kojoj je studentima medicine povjerena odgovorna uloga liječnika, a djeci, starosti od 3 do 12 godina, imaju odgovornu uloga “roditelja” njihovih bolesnih medvjedića/plišanaca.

            Djeca se boje onoga što ne razumiju stoga student tijekom pregleda pregledava medvjedića te nastoji djetetu objasniti zašto koristi stetoskop, pregledava grlo, prepisuje lijek,…

            U čekaonici će studenti crtanjem, zabavljanjem, pisanjem i čitanjem opustiti i zabaviti djecu prije same ambulante.

Ovom javnozdravstvenom akcijom želimo upozoriti na važnost pravodobnog i ispravnog liječenja, izravno pridonijeti kulturi čuvanja zdravlja, a kod djece smanjiti strah od odlaska liječniku.

Želimo da naši mališani u ulozi roditelja, a u razgovoru sa studentima medicine koji su u ulozi liječnika, izliječe svoje medvjediće/plišance, te se na taj način oslobode straha od odlaska k liječniku.

.Veselimo se druženju s vašim mališanima i njihovim plišancima!


S poštovanjem,

Radni tim
20. sajma zdravlja

 

 

 

22. Sajam zdravlja

Četvrtak, 10.01.2019

 

Poziv za radionicu: eDozvola – novosti u sustavu i prikaz podataka u ISPU

koja će se održati

dana 20. 04. 2018. godine, od 12.00 do 14.00 sati

u Vinkovcima, u hotelu Slavonija, Duga ulica 1, (VIP-dvorana)  

(broj 9.5 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

 

Poziv za radionicu: Prosystem-sanacija kapilarne vlage

koja će se održati

dana 21. 04. 2018. godine, od 12.30 do 14.00 sati

u Vinkovcima, Poljoprivredni fakultet, H. D. Genschera16e 

(broj 9.6 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

Poziv za radionicuGrad i ja:

Mala škola arhitekture – Prostor i ja

koja će se održati

dana 21. 04. 2018. godine, od 12.30 do 14.00 sati

dvorana Poljoprivrednog fakulteta Vinkovci, H. D. Genschera 16E 

(broj 9.7 u popisu tema u obrascu za prijavu)

 

Skica rasporeda štandova

Najava 22. sajma zdravlja

Program 22. sajma zdravlja

 

Poziv gradonačelnika Ivana Bosančića, mag. oec. / Invitation of the mayor Ivan Bosančić, mag. oec.

Poziv prof. Šogorić, dr. med., nacionalna koordinatorica HMZG / Invitation of prof. Šogorić, dr. med., national coordinator HMZG

Poziv župana Bože Galića, dipl. ing. / Invitation of Mayor of Vukovarsko-srijemska County, Božo Galić

 

Središnja tema: 
Zdravlje, komunikacije, mediji & 
intersektorska suradnja

Središnja tema: 

Zdravlje, komunikacije, mediji &

intersektorska suradnja

 

Karika koja nam nedostaje - Medijska strategija i komunikacija za zdravlje

 

 

Smještaj / Accommodation

 

Hotel Admiral

 

Hotel Villa Lenije

 

Hotel Slavonija

 

Hotel Gem

 

Hostel Kristal

 

Hostel Plus

 

Hotel Kunjevci

 

Hotel Cibalia

 

Hotel Lady-M

 

 

 

VINKOVCI, U vinkovačkom Dječjem vrtiću Bajka u srijedu je održan Eko projektni dan koji predstavlja dio aktivnosti te predškolske ustanove u sklopu stjecanja statusa eko vrtića.


“Zadatak nam je očistiti okoliš, sortirati otpad, zasaditi cvijeće, pokostiti travu u dvorištu našega vrtića, urediti prilaz vrtiću te održati eko radionicu. Sve to činimo u suglasju i podršci s roditeljima te gradskim vlastima i tvrtkama Cvijećarstvo i Nevkoš čiji nam djelatnici pomažu u provedbi aktivnosti”, kazala je ravnateljica Bajke Ana Zulumović.

 

Također je navela kako je Eko projektni dan održan u sklopu 22. Sajma zdravlja koji već više od dva desetljeća promiče zdravi život i projekte vezane uz očuvanje i unaprijeđenje zdravlja i zaštite okološa. 

Iz Bajke očekuju kao bi status eko vrtića mogli dobiti u svibnju. 

 

Podršku sjtecanju statusa eko vrtića koji se provodi u sklopu projekta Udruge Lijepa naša iz Zagreba, daju i vinkovačke gradske vlasti. Po riječima pročelnice za društvene djelatnosti u Gradu Vinkovcima Andeje Vinković Grad Vinkovci aktivan je sudionik projekta stjecanja statusa eko vrtića i škola, a koji je u Vinkovcima do sada stekla jedino Poljoprivredno šumarska škola.

 

Željko Draženović

 

 

 

 

 

Ususret 22. Sajmu zdravlja održane radionice za djelatnike  javne uprave i samouprave

VINKOVCI, U okviru 22. Sajma zdravlja koji se održava od 20. do 22. travnja u Vinkovcima, u vinkovačkom hotelu Gem u srijedu je održana radionica namjenjena medijskoj edukaciji službenika javne uprave I samouprave I javnih ustanova na kojoj su okupljenima o “tajnama” novinarskog zanata te što novinari očekuju od javne uprave govorili dugogodišnji novinari Željko Draženović I Branimir Bradarić iz Udruge za medijsku kulturu, pluralizam I komunikacju Press+.

Ovo je prvo događanje u okviru 22. Sajma zdravlja koji za središnju temu ima “Zdravlje, mediji, komunikacije I intersektorska suradnja”, a kojim želimo educirati službenike I djelatnike javne uprave kako da lakše komuniciraju s medijima I novinarima”, kazala je koordinatorica 22. Sajma zdravlja Mandica Sanković dodajući kako će mediji biti sastavni dio I budućih Sajmova zdravlja jer je riječ o profesiji koja je povezana sa gotovo svim područjima života i bez koje je nemoguće komunicirati s javnosti.

Tijekom trosatne radionice, polaznici su educirani o značaju medija, potrebi veće transparentnosti javne uprave I samouprave u komunikaciji s novinarima, pisanju sažetaka te priopćenja za javnost kao I drugim oblicima komunikacije s medijima.

Uvijek je lijepo kada imate otvorenju suradnju I komunikaciju na relaciji predavač-polaznik, što je bio slučaj I na ovoj radionici čiji su polaznici pokazali veliki interes za stjecanjem novih I unaprijeđenje već postojećih znanja kada je u pitanju komunikacija s javnosti posredovanjem masovnih medija”, kazao je Željko Draženović.

U raspravi, nakon teoretskog I praktičnog dijela, otvorena su brojna pitanja o načinima funkcioniranja medija te prilagodbe javnih službi u načinima pristupa medija, a polaznicima je upućen I poziv da nazoče I radionicama koje će se na temu medija I komunikacija održati I u sklopu 22. Sajma zdravlja koji zajednički organiziraju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija I Hrvatska mreža zdravih gradova uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja.

 

Željko Draženović

 

 

 

 

 


Uklanjanje azbesta

Utorak, 13.02.2018

 

www.vinkovci.hr

www.nevkos.hr

 

 

Obrazac možete popuniti i putem web verzije ovdje

Javni poziv i obrazac u PDF-u

 

Više podataka o otpadu koji sadrži azbest možete naći ovdje


 

 


osmrtnice smrtovnice


Glavni sadržaj Sajam zdravlja Foto galerija Dodatni sadržaj